Review: 100% Natuur sticks van Het Garnalenhuis

Mari

Mari

LAST UPDATED:

vuurgarnaal

Sharing is caring!

Op de Holland Koi Show kwam ik de stand van Het Garnalenhuis tegen – het zag er erg leuk uit, met allerlei kleine zakjes voer en andere garnalenhebbedingetjes. Ik moest gewoon een paar van die zakjes garnalenvoer meenemen om te proberen, en voor €1,- voor Paprika & Kruidenhooi Sticks en €1,50 voor Wortel Sticks was dat niet bepaald een aanslag op de portemonnee.

De zakjes 100% Natuur sticks bevatten elk 25 gram pelletvoer, wat weinig lijkt, maar je doet hier een behoorlijke tijd mee. Een goede deal dus voor die prijs! En 100% natuurlijk, dus geen overbodige kunstmatige bestanddelen zoals bij veel andere voersoorten.

Bij het testen bleek dat de pellets vrij snel uit elkaar vallen. Dat is niet heel handig, maar ik vermoed dat dit komt doordat er geen bindmiddel in zit. Als je slakken hebt of een groot leger garnalen is het geen probleem dat het voer zo snel in poeder verandert – als je een klein garnalenbakje met maar een paar garnaaltjes hebt is het echter een goed idee om de restjes na een paar uur weg te halen om ammoniakpieken te voorkomen.

Allemaal leuk en aardig, maar wat vinden de garnalen ervan? Nou, die zijn er gek op! In onze tropische bak met een stuk of 300 vuurgarnalen loopt het storm zodra de pellets de bodem raken, en zelfs in de fotobak komen ze er direct op af.

Op deze foto’s liggen een Paprika- en een Wortelpellet door elkaar.
Al met al zou ik deze pellets zeker opnieuw kopen, hoewel ik denk dat ik nog een behoorlijke tijd zal doen met deze twee zakjes. De prijs-kwaliteitverhouding lijkt super en de garnalen zijn er gek op. Wel blijf ik natuurlijk variëren met ander voer, zoals algentabletten.


Dus zijn deze pellets wat voor jou?
Ja, als je interesse hebt in natuurlijke producten voor een schappelijke prijs, die verkrijgbaar zijn in verschillende varianten.
Nee, als je niet het risico wil nemen voedselrestjes op te moeten ruimen na het voeren. De kans hierop is echter niet al te groot als je de porties goed verdeelt.


Schrijf je in voor de Aquariadise nieuwsbrief!

[yikes-mailchimp form=”2″]

Sharing is caring!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.